دسته
نظر سنجی
لینکدونی
شرایط لینک
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 174778
تعداد نوشته ها : 177
تعداد نظرات : 81
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان
دسته ها : عکس
دوشنبه هشتم 7 1387
دسته ها : عکس
دوشنبه هشتم 7 1387



دسته ها : عکس
دوشنبه هشتم 7 1387

 

 

دسته ها : عکس
دوشنبه هشتم 7 1387
 
شهرستان بیرجند در جنوب استان خراسان و بین مدارهای 32 درجه و 53 دقیقه عرض شمالی و59 درجه و 13 دقیقه طول شرقی نسبت به نصف النهار مبدا قرار دارد .

شهرستان بیرجند از شمال به شهرستان قائن ، از غرب به فردوس و طبس، از جنوب به نهنبدان و از شرق به افغانستان محدود می شود .مساحت شهرستان بیرجند 31704 کیلومتر مربع و ارتفاع آن از سطح دریا 480متر است .بیرجند تا تهران 1320 و تا مشهد 486 کیلومتر فاصله دارد


آب و هوای بیرجند

شهرستان بیرجند به دلیل دوری از مسیر باد های باران آور، عدم وجود ارتفاعات مهمی که بتواند در تعدیل آب و هوا و جذب نزولات جوی مؤثر واقع شود و مجاورت با کویر لوت در خشک ترین تقسیم بندی اقلیمی خراسان قرار دارد . میانگین درجه حرارت در همه نقاط شهرستان به یک اندازه نیست . به طور کلی بیرجند به تبعیت از وضعیت پستی ها و بلندی ها دو نوع اقلیم دارد :

  1. اقلیم گرم و خشک شامل مناطق دشت و حاشیه شهرستان .

2. اقلیم خشک و ملایم که در بخش های مرتفع شمالی و مرکزی شهرستان (رشته کوههای باغران و مؤمن آباد) مشاهده می شود .

فصل گرم بیرجند طولانی است و ماههای خرداد، تیر و مرداد را در بر می گیرد و ایام سرد سال شامل ماههای آذر، دی و بهمن می باشد . متوسط بارندگی سالانه 167 میلیمتر است که بیشترین میزان آن مربوط به فصول زمستان و بهار می باشد . دره های واقع در رشته کوههای منطقه از جمله رشته کوه باغران از مناطق ییلاقی و خوش آب و هوای شهرستان محسوب می شود.


جمعیت بیرجند

طبق آمار سال 1375 شمسی جمعیت این شهزستان در حدود 276460 نفر است که از این تعداد 141031 نغر مرد و 134554 نفر زن هستند . از کل جمعیت بیرجند تعداد 131488 نفر در نقاط شهری و 145012 نفر در روستا ها زندگی می کنند .


سابقه تاریخى بیرجند در گذر زمان

بر اساس اسناد بازمانده از دوران باستان "قهستان" خاستگاه و زیستگاه یکی از اقوام ایرانی نژاد به نام "ساگاردت " بوده و بخشی از ساتراپی چهاردهم هخامنشی به شمار می آمده است . این نظریه را دو سند معتبر کهن توجیه و اثبات می نماید . یکی کتیبه های هخامنشی و دیگری نوشته های مورخان یونانی . هرودت مورخ بزرگ قرن پنجم پیش از میلاد به این قوم اشاره کرده و درباره آنها می نویسد :"آنها در ردیف اقوام شرقی هستند و از سکنه چهاردهم هخامنشی به شمار می روند . "

به جز نوشته ها و قرائن تاریخی یک سند و مدرک بسیار معتبر (کتیبه کال جنگال ) نشان می دهد که در دوران حکومت اشکانیان، قهستان از ایالات شاهنشاهی اشکانی وبخش "خوسف " ساتراپ نشین این منطقه بوده است .

در عهد ساسانی قهستان از ایالات آباد و معتبر بوده هر چند گاهی فرمانروایی این منطقه در دست هپتالیان بوده است . کتیبه و سنگ نگاره ها ی لاخ مزار روستای کوچ بیرجند حاوی نوشته هایی به خط پهلوی ساسانی است که در آنها نام" آخشنواز " پادشاه هپتالی و "قباد " پادشاه ساسانی به چشم می خورد . همچنین صحنه بزم و عروسی قباد با دختر " آخشنواز " و صورت چند شخصیت هپتالی همگی بر حضور مؤثر هپتالیان در جنوب خراسان تاکید دارند .

مورخان فتح خراسان را در سال 22 هـ .ق در زمان خلافت عمر و فتح قهستان را در سال 29 هـ .ق در عهد خلافت عثمان دانسته اند. قهستان تا سال 259 هـ . ق در سیطره عباسیان بود و توسط والیان خلفا اداره می شد و چندی از این مدت جزء قلمرو طاهریان بود . در این سال یعقوب لیث صفاری که رهسپار سرکوبی نیشابور بود قهستان را فتح نمود و حاکمانی در نقاط آن گمارد و تا سال 299 هـ. ق قهستان در دست خاندان صفاری بود . پس از آن قهستان مدتی در تصرف امرای محلی سیستان و از زمان حسن صباح تا تهاجم سپاه هلاکو خان مغول در دست امرا و حکام اسماعیلیه بود . چنانچه قهستان یکی از مراکز عمده سیلسی این فرقه و بهد از الموت مقر حضور فدائیان اسماعیلیه بود . موقعیت خاص، دوری از مرکز حکومت، وضعیت طبیعی و وجود کوههای بلند و صعب العبور از مهم ترین علل حضور فدائیان اسماعیلیع در این منطقه بوده است . قلعه کل حسن صباح ، قلعه بزرگ، قلعه رستم ... از مشهورترین قلاع اسماعیلیه در قهستان می باشد . سرانجام با حمله هلاکو خان مغول طومار اسماعیلیان در هم پیچید در حالی که بازتاب جغرافیایی حضور آنها در فهستان به صورت ویرانی شهر ها، کور شدن قنوات ، آسیب دیدن توان های محیطی، اشاعه فقر، مهاجرت های نا خواسته و کاهش جمعیت و ویرانه هایی از قلاع سابق بر جای ماند .

در گیریها و نزاع هایی که به واسطه وجود اسماعیلیان از حوالی قرن ششم تا قرن هفتم هجری در این نواحی به وقوع پیوست ، سبب ویرانی شهرها شد . ولی به نوبه خود موجب توجه بیشتر به نواحی اطراف بیرجند و خود بیرجند که تا این زمان قصبه کم اهمیتی بود، گردید . هر چند نام بیرجند از قرن هفتم هجری مطرح شده لیکن تا دوران صفویه همچنان به صورت قصبه ای نه چندان مهم بوده است . از این زمان فصل جدیدی در تاریخ این شهر گشوده شد . علل این امر را می توان به شرح ذیل بیان نمود :

 1. رسمیت مذهب تشیع که سبب شد تا قاینات که پیش از این پناهگاه شیعیان به شمار میرفت مورد توجه قرار گیرد .

 2. رواج اقتصاد تجارتی، رونق داد و ستد و فزونی کاروانهای تجاری برای این ناحیه در انزوا افتاده ، فرصت مناسبی جهت رشد اقتصادی و توسعه کشت و کار فراهم آورد .

 3. در عهد صفویه به ناامنی های ناشی از حضور اسماعیلیان ، یورش مغول ، تیموریان ، افاغنه و بلوچ ها خاتمه داده شد .

 4. اهمیت بیرجند از عهد صفویه که خانواده امیریه (علم) امارت یافته و در آنجا مستقر شدند بیشتر شد و بتدریج جایگزین شهر قائن گردید .

بیرجند که از زمان انتخاب شدنش به عنوان حاکم نشین قائنات در مسیر پیشرفت افتاده بود ، با رونق گرفتن تجارت در اوایل قرن حاضر و گسترش ارتباطات میان انگلیس و هند شکوفایی بیشتری پیدا کرد . اتصال خط آهن کراچی به زاهدان که توسط انگلیس و در مسیر خط ارتباطی اروپا به هند ایجاد شده بود موقعیت تجاری بیرجند را بیش از پیش بهبود بخشید .

تاریخ بیرجند در سده های اخیر با نام خاندان امیریه (علم ) در هم آمیخته است . این خانواده خود را از اعقاب اعراب خزیمه می دانند که از بحرین به این ناحیه مهاجرت کرده اند و به دلیل خصومت مامون و طاهریان با علویان در طول دوره عباسی مورد بی مهری قرار گرفته اند . سابقه روشن این خاندان منحصر به دوره صفویه و بعد از آن است . در اواخر دوره صفویه با پیوستن امیر اسماعیل خان خزیمه به اردوی نادر، حکومت قاینات به او تفویض شد . پس از حوادث جنگ هرات در دوران حکومت فتحعلی شاه استعمار بریتانیا در راستای استراتژی منطقه ای خود توجه خویش را به نواحی شرقی ایران به ویژه خراسان و سیستان معطوف داشت ... با توجه به آشفتگی حکومت قاجار و نفوذ روسیه تزاری در آن، اساس این استراتژی تبدیل حکومت محلی قائن به مرکز سیاست بریتانیا در منطقه و بهره گیری از خاندان علم به عنوان پایگاهی قدرتمند بود . امیرابراهیم خان (شوکت الملک) علم و پسرش اسدالله علم که در دوران پهلوی به مقام وزارت رسیدند از چهره های شاخص این خاندان به شمار می روند .


نام و وجه تسمیه بیرجند

 این شهر را از قدیم به دو نام خوانده ‏اند: 1- قهستان. 2- بیرجند.


 قهستان:

 « قهستان» نام تمام سرزمینى است که در جنوب خراسان واقع و شامل ولایات خواف، گناباد، بجستان، کاشمر، فردوس ، طبس، قائن، طبس مسینا ، بیرجند و نهبندان بوده ولی گاه به محدوده کوچکتری از این سرزمین یعنی ولایت قائنات اطلاق گردیده و گاهی تنها به "شهر بیرجند" نیزگفته شده است . ( 2 نک: احمدیان. جغرافیاى شهرستان بیرجند صص 61-62. )این ناحیه به سبب کوهستانی بودن به این نام یعنی " قهستان " (معرب کهستان= کوهستان) خوانده شده است .


بیرجند :

بیرجند به صورت برجن ، برجند ، برکندو بیرکند نیز در نوشته ‏ها و فرهنگ‏نامه ‏ها آمده است. ( 2 افشار سیستانى. ایرج. « شناخت استان خراسان«. صص 168-170 ) . بیشتر کسانی که درباره ساختار و معنی واژه بیرجند اضهار نظر کرده اند کلمه " بیرجند "را مرکب از دو جزء "بیر"(=بر) و جند دانسته اند . آنان جزء پسین کامه یعنی "جند" را معرب واژه کند یا تلفظی دیگر از آن می دانند و" شهر" معنی می کنند . ولی در مورد جزء پیشین آن ـ یعنی "بیر" اختلاف نظر داشته و آن را به اختلاف "نصف " ،"بلند" ، "چاه " و "طوفان" معنی کرده و می کنند .


بافت تاریخی

میراث فرهنگی و اهمیت توجه به آن

میراث فرهنگی هر ملت سند هویت و ملیت اوست . به عبارت دیگر میراث فرهنگی به جای مانده از نیاکان خود می تواند ثابت کند تا چه حد ریشه در تاریخ دارد؟ چه اندازه در علم، تکنولوژی و فرهنگ و تمدن پیشرفت داشته است، او که بوده ؟ کجا بوده ؟ چگونه زندگی می کرده و اکنون در چه وضعی می زید ؟ اهمیت میراث فرهنگی تا حدی است که خداوند متعال در هفت آیه از قرآن کریم به انسانهافرمان می دهد : سیر کنید در زمین ، آثار دیگران را ببینید و در آن اندیشه کنید و ببینید عاقبت کسانی که در گذشته زندگی می کردند، چه شده ؟

امروزه یکی از معیارهای سنجش حدود مدنیت ملتها، میزان توجه آنها به میراث فرهنگی خویش است . ملتی که به میراث فرهنگی خود توجه نکند ، در تهاجم فرهنگی یا به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب ، آیت الله خامنه ای ، در شبیخون فرهنگی از دشمن شکست خورده است زیرا به آنچه که خود دارد اهمیت نمی دهد و آنچه را که دیگران براو تحمیل می کنند ، می پذیرد. جامعه ای که به گذشته خود احترام می گذارد سبب می شود تا آیندگان نیز به او احترام بگذارند .

میراث فرهنگی شامل کلیه آثار ی است که از انسان در طول تاریخ برجای مانده است . از ابزارهای سنگی انسانهای اولیه تا آثار ناب هنری دوران معاصر ، از نخستین کلبه های چینه ای تا شهرهای وسیع امروزی ، از اولین دست نوشته ها تا دایره المعارفهای بزرگ امروزی ، از لالایی مادران برای فرزندان خردسال تا آهنگهای پیچیده امروزی و از نخستین دست سازهای سفالی تا ابزارآلات مدرن امروزی همه و همه بخشی از میراث فرهنگی گران قدر ما هستند .

میراث فرهنگی به سه دسته عمده تقسیم می شود :

. آداب، رسوم، سنن، باورها، اعتقادات

. اشیاء منقول مانند کلیه دست سازها نظیر ظروف ، ابزار، آثار هنری و آثار تاریخی و ...

.آثار غیر منقول مانند بناها، بافتهای تاریخی، محوطه ها و تپه های باستانی.



روند شکل گیری و گسترش شهر بیرجند

متاسفانه محدود بودن اطلاعات از اوضاع اجتماعی ، فرهنگی و تاریخی بیرجند در دوره های مختلف باعث شده تا نتوان به طور مستدل از روند شکل گیری و گسترش این شهر سخن گفت .

اولین بار یاقوت حموی در معجم البلدان (623 هجری قمری) از بیرجند به عنوان شهری زیبا در کوهستان نام می برد . این زمان مصادف است با قدرت داشتن اسماعیلیان در قهستان ، حمد الله مستوفی در نزهت القلوب (740هجری قمری) و حافظ ابرو در اوایل قرن نهم هجری بیرجند را یکی از شهر های عمده قهستان معرفی می کند . آغاز گسترش و شکوفایی بیرجند به دوره صفویه برمی گردد . از این دوره به بعد با قدرت گرفتن خاندان خزیمه در جنوب خراسان مرکزیت قهستان که تا این زمان قاین بود به بیرجند منتقل می شود . پس از دوره صفویه محدوده شهر که تنها منحصر به اطراف قلعه بود به طرف شرق و جنوب شرق گسترش پیدا می کند . ساخت بناهای حکومتی ، امارات و کوشکهای متعدد بعد از این دوره باعث تغییراتی در کالبد قدیم شهری شود . قرار گرفتن سیستان در سال 1211 هجری قمری باعث شد بخش زیادی از درآمدهای این ولایت جهت منافع حاکمان به کار گرفته شده و بیشتر صرف ساخت ابنیه و بهبود وضعیت حاکم نشین ولاتی قهستان یعنی بیرجند شود .

دردوره قاجار تعدادی جهانگرد اروپایی از بیرجند دیدن کردند .این جهانگردان بیرجند را دارای حدود 3000 باب خانه دانسته و از خانه های گلی و کوچه های پیچ در پیچ و باریک که در فراز و نشیب تپه ها قرار دارند ، صحبت به میان آورده اند کلنل مک گرگر ، بیرجند را دارای حصاری با دیوارهای کوتاه می داند که دروازه های متعدد دارد ، اما اکنون از این دیوار و دروازه ها اثری موجود نیست .



اهمیت بافتهای تاریخی

وجود بافتهای تاریخی از روشهای والای فرهنگی ، اجتماعی و تاریخی در شهرها برخوردار است و نشان دهنده هویت ، اصالت و ریشه دار بودن این شهرهااست . مطالعه اصول معماری و شهرسازی به کار رفته در شهرهای کهن اطلاعات با ارزشی را از چگونگی وضعیت اقتصادی، اجتماعی، مذهبی و اعتقادات و نوع ارتباط میان حاکمان و مردم را در اختیار قرار می دهد. بسیاری از مشکلات عمده که در طراحی شهر ها به سبک غربی وجود دارد (به خصوص در جوامع شرقی و با توجه به جهان بینی ، نحوه زندگی و حتی اوضاع جغرافیایی و اقلیمی متفاوت ) با الگو قرار دادن بافتهای تاریخ قابل حل است .

حفاظت ، نگهداری و احیاء بافتهای تاریخی شهرها به عنوان میراث باارزشی که محصول فعالیت ، ذوق و هنر مشترک اقشار و طبقات گوناگون جوامع گذشته است ، از وظایف عمده سازمان میراث فرهنگی کشور بوده و برای این امر قوانین لازم الاجرا و خاصی وضع شده است.



ضوابط حریم بافت تاریخی بیرجند

حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی بافتهای قدیمی را نیز شامل می شود . انجام چنین امر مهمی تنها با مشارکت تمامی سازمانها ، ارگانها و همین طور اقشار گوناگون مردم امکانپذیر است . با تنظیم و تصویب بعضی از قوانین می توان جلوی تجاوز افراد سودجو و برخی اشخاص بی اطلاع را گرفت و این آثار را تحت حمایت در آورد .

از جمله در ماده (558) مجازات اسلامی آمده است :

هرکس به تمام یا قسمتی از ابنیه ، اماکن و محوطه ها و مجموعه های فرهنگی ـ تاریخی مذهبی که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است یا تضمینات ملحقات تاسیسات ، اشیاء ، نقوش منصوب یا موجود در اماکن مذهبی که مستقلاً نیز واجد حینیت فرهنگی ـ تاریخی یا مذهبی باشد، خرابی وارد آورد، علاوه بر جبران خسارت وارده به حبس از یک الی 10 سال محکوم می شوند .

با توجه به اینکه بافت قدیم بیرجند به عنوان یک مجموعه تاریخی ـ فرهنگی که تعداد زیادی آثار با ارزش تاریخی را در خود جای داده، شناسایی شده است . هر گونه فعالیتهای ساختمانی و ساخت و ساز در آن باید تحت مقررات و ضوابط خاصی صورت گیرد.

  1- احداث خیابان و یا میادین جدید ممنوع است .

  2- تغییر در مسیر کوچه ها و یا تعریض آنها تحت شرایط خاص نباید به گونه ای باشد که به ساختار بافت لطمه بزند .

  3ـ ارتفاع ساختمانها در محدوده بافت باید به اندازه ای باشد که به حریم منظری بافت لطمه ای وارد نسازد .

  5ـ در مورد کاشت درختان بیشتر سعی شود تا نسبت به کاشت درختان کوتاه قد اقدام شود .

  6ـ ازایجاد سر و صدا به دلیل اینکه لرزش حاصله از آنها به ساختمانها آسیب می رساند و بنیان آنها را سست می کند شدیداً جلوگیری شود .

  7ـ از ورود وسایط نقلیه دودزا به دلیل ایجاد نمودن تغییرات شیمیایی و تسریع در روند تخریب بناها خودداری گردد .

  8ـ علاوه بر کل محدوده بافت، هر کدام از بناهای داخل بافت دارای حریم بلافصل می باشند که رعایت ضوابط آنها ضروری است .


دسته ها : مطالب جالب
دوشنبه هشتم 7 1387
 
آزمایشگاه امنیتی شرکت پاندا فهرستی از نرم‌افزارهای مخرب عجیب مشاهده شده در نیمه‌ی دوم سال 2007 را منتشر کرد. 

Sinowal.FY؛ تروجانی است که با گرفتن فایل‌های کاربران به عنوان گروگان یک رباینده‌ی واقعی محسوب می‌شود! 

این تروجان برای رمزنگاری فایل‌ها در رایانه‌هایی که آلوده می‌کند و وادار کردن کاربران برای خرید یک ابزار ویژه به منظور رمزگشایی آن‌ها طراحی شده است. 

 

RogeMario؛ کرمی است که هدف آن سرگرم کردن کاربرانی است که آن‌ها را آلوده می‌کند؛ این کد مخرب به گونه‌ای طراحی شده تا هر زمان رایانه‌یی را آلوده می‌کند یک نسخه از بازی معروف ماریوبراس را در آن نصب کند. 


کرم‏هایی مانند Mimbot.A، MSMFunny.B یا MSMSend.A ممکن است در هر سازمان ارتباطی بین‌المللی مورد استقبال قرار بگیرند زیرا می‌توانند پیام‌ها را به شمار متعددی از زبان‌ها ارسال کنند، هرچند جملات ممکن است ساختار خوبی نداشته باشند اما به هر حال نمی‌توان همه چیز را یکجا داشت. 

 

AttachMsngr.G؛ تروجانی است که تشنه‌ی معلومات است، معلوماتی که در برگیرنده‌ی تمامی اقدامات از حرکات موس گرفته تا مکالمات مسنجر MSN کاربر در رایانه است؛ معمولا داشتن معلومات اندک خطرناک به شمار می‌رود اما در این مورد معلومات زیاد خطرناک است. 

 

Voter.A؛ کرمی با وجدان شهروندی است که شهروندان کنیایی را به مشارکت در انتخابات و رای به یکی از کاندیداها دعوت می‌کند اما متاسفانه تکنیک ناراحت کننده‌ای دارد زیرا هر نه ثانیه تصویر کاندیدای تبلیغی خود را نمایش می‌دهد. 

 

و سرانجام CivilArmy.B ورمی است که داستان می‌گوید و قبل از اخطار به کاربران در مورد آلوده کردن رایانه‌های آن‌ها داستان رمانتیکی را تعریف می‌کند؛ شاید انگیزه این ورم تشویق کاربران به مطالعه بیش‌تر باشد.


دسته ها : مطالب جالب
دوشنبه هشتم 7 1387
 
موسیقی کلاسیک Harry Potter Melody از Richard Clayderman

دسته ها : دانلود اهنگ
دوشنبه هشتم 7 1387

 
آهنگ شب غربت با صدای بنیامین بهادری ویژه محرم

دانلود 

دسته ها : دانلود اهنگ
دوشنبه هشتم 7 1387
دسته ها : عکس - ورزشی
دوشنبه هشتم 7 1387

 

نامه ی تشکر آمیز همسری به همسری

 

متشکرم:

برای همه وقت هایی که مرا به خنده واداشتی.

برای همه وقت هایی که به حر ف هایم گوش کردی.

برای همه وقت هایی که به من شهامت و جرأت دادی.

برای همه وقت هایی که با من شریک شدی.

برای همه وقت هایی که با من به گردش آمدی.

برای همه وقت هایی که خواستی در کنارم باشی.

برای همه وقت هایی که به من اعتماد کردی.

برای همه وقت هایی که مرا تحسین کردی.

برای همه وقت هایی که باعث راحتی و آسایش من هستی.

برای همه وقت هایی که گفتی "دوستت دارم".

برای همه وقت هایی که در فکر من بودی.

برای همه وقت هایی که برایم شادی آوردی.

برای همه وقت هایی که به تو احتیاج داشتم و تو با من بودی.

برای همه وقت هایی که دلتنگم بودی.

برای همه وقت هایی که به من دلداری دادی.

 برای همه وقت هایی که در چشمانم نگریستی و صدای قلبم را شنیدی.

به خاطرهمه این ها، هیچ وقت فراموش نکن که:

همیشه برای گوش دادن به حرف هایت آمادگی دارم.

همیشه پشتیبانت هستم.

من مثل کتابی گشوده برایت خواهم بود.

فقط کافی است چیزی از من بخواهی، بلافاصله از آن تو خواهد شد.

می خواهم اوقاتم را در کنار تو باشم.

من کاملاً به تو اطمینان دارم و تو امین من هستی.

در دنیا تو از هر چیزی برایم مهمتر هستی.

همیشه دوستت دارم، چه به زبان بیاورم چه نیاورم.

همین الان در فکر تو هستم.

تو همیشه برای من شادی می آوری به خصوص وقتی که لبخند بر لب داری.

من همیشه برای تو این جا هستم و دلم برایت تنگ است.

هر وقت که احتیاج به درد و دل داشتی روی من حساب کن.

تو در تمام ضربان های قلبم حضور داری.
 

دسته ها : عاشقانه
دوشنبه هشتم 7 1387
 
نه از خاکم ، نه از بادم 

نه در بندم ، نه آزادم 

نه آن لیلاترین مجنون 

نه شیرینم ، نه فرهادم 

فقط مثل تو غمگینم 

فقط مثل تو دلتنگم 

اگر آبی تر از آبم 

اگر همزاد مهتابم 

بدون تو چه بی رنگم 

بدون تو چه بی تابم ...


دوشنبه هشتم 7 1387
X